miercuri, 20 ianuarie 2010





Peste tot doar reclame...
Si nimanui nu ii pasa de nimic
UN copil singur in ploaie..
Sta si le priveste marmurit.
Si nu intelege nimic.

Daca m-ai intreba ce imi doresc azi,primul lucru pe care ti l-as spune ar fi "zapada".Insa in spatele acestui cuvant se ascund alte sute de dorinte,alte sute de amintiri si alte sute de lucruri ce o sa vina.
Daca m-ai fi pus sa aleg azi,intre trecut si viitor,de data aceasta as alege viitorul.Chiar daca nu am nici cea mai mica idee de cum o sa fie.Iar daca mi-ai spune sa te iert azi,te-as ierta insa lucrurile ar ramane la fel.Imi traiesc prezentul si visez la viitor.

AU RAMAS DOAR SPINII…ganduri uitate


Impreuna am sadit un trandafir,cu zimbetul nostru acesta
inflorea zi de zi dar,astazi privind fereastara ta imi dau
seama ca acesta e sec ,se ofileste …oare se hranea cu
dragostea noastra ?
Incerc sa-i vorbesc in timp ce petalele-i cad,sunt lacrimile
noastre ……si fiecare lacrima izvoraste din suflet…
e momentul cind decid sa-i numar spinii…si fiecare spin
e povestea clipelor noastre …voi ascunde ramasitele
trandafirului in alte ganduri …sperind sa nasca noi
seminte …si cu acestea alti trandafiri ..mai simpli
dar mai fericiti,mai frumosi dar mai spinosi ,pentru ca
lacrimile noastre vor fi hrana lor.

Iubirea.ce este iubirea..defapt ce era odata..


Cu oricine mã întâlnesc,|parcã te vãd pe tine"
Se pare cã înebunesc"
Îndrãgostit de tine…în timp ce te astept
Mi-am dat seama dupã ce te-am întâlnit pe tine- Ce anume?
{Iubirea e un sentiment ciudat,în care uiti e tine însuti.
De ce se întâmplã asa?
De aici începe nebunia"
E chipul tãu cel pe care îl vãd în orice om
Cum sã mã gândesc la altceva decât la tine...?"
Tu esti cea care îmi întuneci mintea"
E o neputinta pe care nu am cunoscut-o niciodatã"
E adevãrat. Crede-mã, iubito"
Ar trebui sã stiu ce înseamnã sã fi singur"
O sã înebunesc, sunt sigur"
Sunt îndrãgostit de tine,si te astept"
Cine e bine? Nimeni nu e.Nici tu. Nici eu.
Cred cã nimic nu e bine.
Iubirea e o furie|de care nu poti scãpa"
E un legãmânt între douã inimi nevinovate"
Un legãmânt,pe care nu-l poþi rupe niciodatã"
Adevãrat a spus,cel care a spus..."

...Povestea celor doi trandafiri...




Povestea celor doi trandafiri

Am sa va povestesc una dintre slabiciunile mele,admir trandafirii albastrii si cei negrii,sunt cei mai polemizati si contrariati .In aparenta sunt lipsiti de stralucire si parca absenti ,dar …acestea sunt semne de luat in seama de cei ce nu cunosc existenta lor.Parfumul lor poate fi descris ca un amestec de teama,curaj,rusine si gingasie.Comportamentul lor exploziv poate fi comparat cu agitatia marii sau infinitatea cerului,ca nu se pot controla si ca spinii pot parea adevarate obstacole pentru a ajunge la ei ,dar la urma urmei sunt doar niste bariere de protectie.Se spune ca plang fara sa stie de ce ,ca privesc si ca privirea lor pare pierduta ,ca rad si ca in imensa lor bucurie isi misca gingasele petale.Deasemenea se spune ca nu stiu nimik,ca nu neaga evidenta,ca nu dezapreciaza si ca nu stiu sa urasca.Atat trandafirul albastru cit si cel negru ,atunci cind ninge se pierd printre fulgi si asteapta cu nerabdare primavara.Am avut deosebita placere de a ingriji doi trandafiri ,dar ei nu au avut nici o vina ca mie imi era frica ,ca nu aveam curaj,ca-mi pierdusem iluziile si intr-o zi i-am lasat sa se ofileasca.Nu le intelegeam lumea lor si ma simteam sufocata.La un moment dat m-am trezit rupandu-le petalele una cite una pentru a le descoperi inima ,insa era prea tarziu …ei deja murisera.Am sa-mi aduc aminte mereu de acesti trandafiri si ….cu sudoarea efortului meu in viitor am sa-i ingrijesc udandu-i in fiecare zi ,cu mainile mele le voi acoperi auzul pentru ca suieratul suav al vantului sa nu-i deranjeze ,cu corpul meu ii voi acoperi pentru ca zapada sa nu le stearga frumusetea iar cu toata dragostea mea le voi lipi petalele una cite una pentru a nu se pierde datorita debilitatii mele ….aceasta este povestea a doua suflete …..ce suflete minunate ….suflete a caror frumusete s-a pierdut si cine stie daca o vor mai recapata…

POVESTEA ARBORELUI…Iubirea si Egoul…by ovi


1.X.Arborele kre daruiejte . Se spune k a existat odata un arbore batran ji maiestuos,cu ramurile intinse spre cer.Knd inflorea,fluturi d toate formele ji culorile veneau d pretutindeni ji dansau in jurul lui. Knd facea fructe,pasari din tari indepartate veneau sa guste din ele. Ramurile sale aratau k nijte brate vanjoase. Era minunat.

2.Un baietzel obijnuia sa vina si sa se joace sub el in fiecare zi,iar copacul s a obijnuit cu el ji a inceput sa-l iubeasca. Ceea ce este mare ji batran se poate indragosti de ceea ce este mic ji tanar,cu conditzia sa nu fie atajat de ideea k el este mare,iar celalalt mic. Copacul nu avea aceasta idee,aja k s-a indragostit d baiat. Egoul inceark intotdeauna sa iubeasca.

3.Ceea ce este mai mare dekt el. Pentru adevarata iubire,nimic nu este insa mare sau mic. Ea ii imbratzijeaza pe totzi cei de kre se apropie. Ajadar copacul s a indragostit d baietzelul kre venea in fiekre zi sa se joace sub el. Ramurile sale erau foarte inalte,dar el ji le aplek,pt k baiatwl sa le poata atinge pentru a i mangaia florile ji pt ai culege fructele.

4.Iubirea este intotdeauna gata sa se incline;Egoul,niciodata. Dak incerci sa te apropi d un ego,acesta se va inalta ji ”CEEA CE POATE FI ATINS ESTE CONSIDERAT A FI MIC. CEEA CE NU POATE FI ATINS, ESTE CONSIDERAT A FI MARE. ”Asadar,ori d kte ori venea copilul,arborele iji pleca ramurile. Knd micutzul ii mangaia florile,batranul copac se simtzea cuprins d un val incredibil d fericire.

5.Iubirea este intotdeauna fericita atwnci knd poate darui ceva; egoul nu este fericit dekt atunci knd poate lua ceva de la altcineva.

6.Baiatul a crescut . Uneori,dormea in poala copacului,alteori si manca fructele,sau purta o coroana impletita din florile sale. Se simtzea atunci de park ar fi fost regele junglei. Florile iubirii te fac intotdeauna sa te simtzi k un rege,in timp ce ghimpii egoului te fac sa te simti mizerabil. Vazand cum baiatul poarta o cununa din florile sale,dansand cu ea,copacul se simtzea fericit.

7.Il aproba cu ramurile sale;canta in bataia vantului. Baiatul a crescut ji mai mult. A inceput sa se catzere in copac,leganandu se pe ramurile sale. Ori de kte ori se odihnea pe ele,copacul se simtzea fericit. Iubirea este intotdeauna fericita atwnci knd altciineva se poate sprijinii de ea; egoul nu este fericit dekt atunci knd altcineva il reconforteaza.

8.Timpul a trecut,iar baiatul a inceput sa fie apasat d indatoriri. Avea ambitiile lui. Trebuia sa isi treaca examenele,sa isi fak prieteni….De aceea,a inceput sa vina din ce in ce mai rar pe la copac.Acesta il astepta insa cu o nerabdare din ce in ce mai mare,strigandu-l din adancurile sufletwlui sau : ,, Vino,vino. Te ajtept ,, . Iubirea isi ajteapta intotdeauna obiectul afectiunii sale.

9.Ea nu este altceva dekt o continua ajteptare. Knd baiatul nu mai venea,copacul se simtzea trist.Singura tristetze pe kre o simte iubirea este aceea de a nu se putea impartaji cu altcineva,da nu se putea darui.Atunci knd se poate darui in totalitate ,iubirea este fericita.

10.Baiatul a crescut ji mai mult,iar zilele in kre trecea pe la copac au devenit din ce in ce mai rare. Toti cei kre cresc in lumea ambitiilor iji gasesc din ce in ce mai putzin timp pt iubire. Baiatul a devenit ambitios ji prins in afacerile sale lumejti. ,,Ce copac? D ce ar trebui sa-l vizitez ? ,,

11.Intr-o zi,pe knd trecea prin apropiere,copacul la strigat : ,, asculta! ,, te ajtept in fiekre zi dar tu nu mai vii pe la mine,,. Baiatul ia raspuns : ,, Ce poti sa mi oferi,ca sa trec sa te vad? ,, eu imi doresc bani,putere,, . Egoul este intodeauna motivat : ,,ce poti sa-mi oferi pt k sa vin la tine? Aj putea veni,dar numai dak ai ceva de oferit. Altminteri,nu vad de ce aj face-o.

12. Egoul are intodeauna un scop. IUBIREA NU ARE NICI UN SCOP.Ea reprezinta PROPRIA SA RASPLATA. Uimit,copacul ia spus baiatwlui : ,, Nu vei mai veni dekt dak iti voi oferii ceva? Iti OFER TOT CE AM,, . Iubirea nu tine niciodata nimic pt ea. Egoul o face,dar iubirea se daruiejte neconditionat. ,,Din pacate,nu am bani. Aceasta este o inventie a oamenilor.Noi,copacii,nu avem bani.

13.In schimb suntem fericiti. Crengile noastre se umplu de flori,apoi de fructe. Umbra noastra ii racorejte pe cei incalziti. Knd bate vantul,dansam ji kntam. Deji nu avem bani,pasarelele se cuibaresc pe ramurile noastre ji ciripesc vesele. Dak ne-am implik ji noi in afaceri financiare,am deveni la fel d inraiti ji d nefericiti k voi,oamenii, care suntetzi nevoiti sa stati prin TEMPLE JI SA LE ASCULTATI .

14.PREDICI <> IUBIRE JI DESPRE PACE. Noi nu avem nevoie de predici caci traim tot timpul cu aceste stari. Nu,noi nu avem nevoie de bani,putere,faima,mai mult ji mai frumos de la viata.

15.X.Baiatul ia spus:: ,, atunci d ce sa vin la tine? Nu am de gand sa merg dekt acolo unde pot obtine bani. Am nevoie de bani,, . Egoul cere intotdeauna bani caci banii inseamna putere,iar aceasta este cea mai mare nevoie a sa..

16.Copacul sa gandit mult,dupa care a spus : ATUNCI, CULEGE MI FRUCTELE JI VINDELE. In felul acesta vei obtine bani,,. Baiajtul s a luminat imediat la fatza.S a urkt in copac ji a cules toate fructele copacului,chiar ji pe cele necoapte. In graba sa ia rupt crengile ji i a scuturat frunzele,dar copacul s a simtit din nou fericit. Iubirea se bucura chiar ji atunci knd este lovita.

17.Egoul nu este cu adevarat fericit nici macar atunci knd obtine ceva. El nu poate simti dekt nefericire. Baiatul nu ji a dat nici makr osteneala sa i multzumeask arborelui,dar acestwia nu i pasa. Adevarata sa multzumire sa produs atunci knd acesta a acceptat oferta de a-i culege fructele,pt a obtine bani in schimbul lor.Baiatul nu s a mai intors multa vreme. Acum avea bani ji era foarte

18.Acum avea bani ji era foarte foarte ocupat sa obtina cu ajutorul lor ink ji mai mult bani. A uitat cu totul d copac. Si astfel au trecut anii. Copacul era trist. Tanjea dupa intoarcerea baiatului pierdut,pt al strange la piept si a se ujura. Cam la fel tanjea ji copacul nostru.Intreaga sa fiinta era in agonie. Dupa multi ani,baiatul,devenit intre timp adult,s a intors la copac. Acesta i a spus : Vino la mine.

19.Vino ji imbratijeaza-ma,, . Barbatul ia raspuns : termina cu prostiile. Faceam asemenea lucruri pe vremea knd eram copil fara minte,, . Egoul considere iubirea un lucru prostesc,o fantezie copilareask. Copacul a insistat : vino,mangaie mi crengile,danseaza cu mine. Barbatul ia raspuns : termina cu flecareala asta stupida! Acum doresc sa-mi construiesc o casa. Imi poti oferi o casa?

20.Copacul a exclamt : o casa? Bine,dar eu traiesc fara sa stau intr o casa,, . Singurii kre traiesc in kse sunt oamenii. Toate celalalte creaturi traiesc liber,in natura. Kt despre oameni,cu kt casa in kre traiesc este mai mare cu atat mai mici par in interiorul ei.

21.Noi nu traim in kse,dar uite ce iti propun : imi poti taia crengile ,pt a- ti construi o ksa cu ajutorul lor,,. Fara sa mai piarda timpul,barbatul a luat un topor ji i a taiat crengile. Din aceasta a ramas acum doar trunchiul,dar el era fericit.Iubirea este fericita chiar ji atunci knd ii sunt taiate membrele de catre cel iubit. Iubirea nu jtie dekt sa daruiasca..

22. Barbatwl a plekt,ji a construit ksa visata ,iar anii au trecut peste el. Copacul,devenit trunchi a continuat sa l ajtepte. Ar fi vrut sa l strige,dar nu mai avea ramuri ji frunze kre sa poata knta in bataia vantului. Timpul a trecut. Barbatul a imbatranit. Odata,se afla prin apropiere,aja k a venit ji s a ajezat sub copac. Acesta la intrebat : ce mai pot face pt tine?

23.Ai venit dupa dupa foarte,foarte mult timp,,. Batranul ia raspuns : ce poti face pt mine? Aj vrea sa ajung intr o tzara indepartata sa cajtig ji mai multi bani.Pt asta imi trebuie o barca.,, . Fericit copacul ia spus : Taie-mi trunchiul ji fatzi o bark din el. Aj fi extrem de fericit sa devin barca ta ji sa te ajut sa mergi astfel in tzara aceea indepartata,pt a cajtiga mai multi bani.

24.DAR TE ROG,AI GRIJA DE TINE JI INTOARCE TE KT MAI REPEDE. Voi ajtepta de apururi intoarcerea ta ,,